Bosna i Hercegovina     | 10.11.2018. 14:36 |

Bogat program obilježavanja 75. godišnjice ZAVNOBIH-a

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Bogat program obilježavanja 75. godišnjice održavanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBIH) dogovoren je danas na sjednici Odbora za obilježavanje u Sarajevu.

Predsjednik SABNOR-a BiH Bakir Nakaš kazao je Feni da su izvršene sve pripreme za održavanje okruglog stola o temi "Vrijednosti ZAVNOBIH-a danas i sutra", koji će biti održan 13. novembra u Gradskoj upravi Grada Sarajeva, zatim  izložbi i preformansu o vrijednostima ZAVNOBIH-a u Historijskom muzeju 23. novembra, dodavši  da su i kantonalni odbori, također, pripremili dio programa. 

Naglasio je da će centralna akademija obilježavanja godišnjice ZAVNOBIH-a biti održana na Dan državnosti BiH, 25. novembra, i da će se  sastojati od scensko-muzičkog performansa.

Također je istakao da su ranije održali sastanke sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, premijerom Kantona Sarajevo Ademom Zoljom te gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom koji su izrazili podršku obilježavanju tog značajnog jubileja.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U subotu u Kiseljaku '80 godina od ZAVNOBIH-a'

BiH je u teškoj geopolitičkoj situaciji, ali ideja ZAVNOBiH-a nije uništena (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo