Bosna i Hercegovina     | 09.11.2018. 17:16 |

Ifet Feraget jedini ostaje advokat Davora Dragičevića

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 9. novembra (FENA) - Ifet Feraget ostaje jedini advokat porodice stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Da su se razišli u stavovima s Davorom Dragičevićem, ocem stradalog mladića i da raniji četvoročlani advokatski tim formiran u augustu u ovom slučaju više se postoji, potvrdio je advokat Duško Tomić, koji je s kolegom iz Hrvatske Antom Nobilom napustio sastanak sa Davorom Dragičevićem.

Prethodno su branioci razgovarali s nadležnim u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu, koje vodi predmet istrage stradanja Davida Dragičevića.

Davor Dragičević i dalje tvrdi da je „vrh RS-a i tužilaštva umiješan u ubistvo njegovog sina“.

- Zahvaljujem se ostalim članovima koji nisu ništa uradili. Nisu me slušali - ustvrdio je on dodajući da ima povjerenje u Ifeta Ferageta. 

Porodica Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, dok je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije saopćeno da postoji osnov sumnje, kako je navedeno, da je David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo