Sport

Košarkašica Alma Jusupović završila karijeru

Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 9. novembra (FENA) - Košarkašica Alma Jusupović, dugogodišnja igračica tuzlanskog Jedinstva, odlučila je okončati karijeru u 22. godini. 

U razgovoru za Fenu objasnila je da je njena odluka posljedica zdravstvenih problema, te da je silom prilika, barem kao igračica, morala napustiti parket.

- Kao što je poznato, prije dvije godine na pripremama reprezentacije povrijedila sam koljeno. Da bih nastavila trenirati i igrati, morala sam na operaciju. Tako je i bilo, a nakon rehabilitacije vratila sam se košarci - objasnila je.

Međutim, u aprilu ove godine uslijedila je nova povreda, ovoga puta s težim posljedicama.

- Nakon završetka prvenstva, igrali smo prijateljsku utakmicu i povrijedila sam isto koljeno. Ponovo je trebalo na operaciju, a ortoped dr. Hajrudin Kačar smatra da je previse rizično da u 22. godini radim drugu operaciju koljena i da se ponovo vraćam u trenažni proces. Teška srca, odlučila sam da je najbolje da prestanem trenirati - kaže Jusupović.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.