Stranačke aktivnosti     | 09.11.2018. 14:31 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Naša stranka Centar: Ne dozvoljavamo da se o Hastahani odlučuje bez znanja građana 

Općina Centar organizuje javnu raspravu o izmjenama na lokalitetu parka Hastaahana na Marijin Dvoru. Javna rasprava planirana je za ponedjeljak u 14h. Iz Općinskog odbora Naše stranke Centar traže hitnu odgodu sjednice, odnosno prihvatljiviji termin: "Ponedjeljak u 14h je vrijeme kad većina građana nije u mogućnosti da dođe na javnu raspravu te samim tim rasprava se nameće kao pitanje nekolicine ljudi dobro upućenih i instruiranih kako da raspravljaju i kako da se o prijedlogu općine izjasne."

Podsjećamo, Naša stranke se i prije oglašavala o lokalitetu Hastahana. Svaki put s ciljem da se lokalitet Hastahana iskoristi prije svega za društvene namjene, da benefiti društva moraju biti pretpostavljeni materijalnom interesu pojedinaca.

Za javnu raspravu koju Opština planira u ponedjeljak data je skica kako bi u skladu s novim izmjenama regulacionog plana park Hastahana u budućnosti trebao izgledati.

"Iz onog što je vidljivo na skici planirana je izgradnja objekta kojem nikako ne može biti mjesto na parceli na kojoj je planiran. Radi se o troetažnom objektu, međutim, s obzirom na dosadašnja iskustva, sumnjamo da se radi o uvođenju šestorosprastnice na mala vrata. što će se ostvariiti sve novim i novim izmjenama regulacionog plana", navode iz Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar.

Iz Naše stranke kažu da će, ako ne uspiju uticati na odgodu rasprave, potruditi se da animiraju što veći broj građana da na nju dođu te i ovu priliku koriste da ih obavijeste o raspravi.

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo