Bosna i Hercegovina     | 08.11.2018. 15:19 |

U Tuzli održana 6. terenska akcija sadnje drveća (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 8.novembra (FENA) - U Tuzli je održana 6. terenska akcija sadnje drveća „Let's do it-milion sadnica za jedan dan“. Učenici osnovnih i srednjih škola su zasadili 100 sadnica tuje.

„Let's Do It“ projekat, u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine. Volonterske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ do sada organizovane širom BiH. 

- Ukupno će biti zasađeno 100 sadnica koje smo uspjeli osigurati uz pomoć partnera projekta. Učesnici ovogodišnje akcije su učenici Srednje medicinske škole Tuzla, Gimnazije „Meša Selimović“ i osnovne škole „Sjenjak“ – kazao je koordinator projekta Amar Kavgić.

Učenik Srednje medicinske škole Tuzla Nihad Kavgić kazao je da svako može svojim osobnim doprinosom pomoći gradu u smanjenju zagađenosti.

Drveće je zasađeno ispred Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla, na Panonskim jezerima, te u dvorištima  područne škole „Dobrnja“, te OŠ „Breške“.

 - I mi smo se potrudili da oplemenimo prostor (Klinika za dječije bolesti) kako unutra , promjenom prozora, tako fasade i dr. – istakla je pomoćnica direktora za medicinske poslove UKC Tuzla prof.dr. Fahrija Skokić.

„Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog projekta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 113 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 18 miliona volontera.

Pogledajte http://fena.ba/video/2296/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1OC7dwTUajJbaOrdYjKQvfRZcfouo39ZR?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'