Bosna i Hercegovina     | 08.11.2018. 12:24 |

Konferencija 'Razvoj ruralnog i agro turizma' sutra u Kulen Vakufu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Unija za održivi povratak i integracije u BiH organizira sutra u Kulen Vakufu konferenciju "Razvoj ruralnog i agro turizma“ na kojoj će biti prisutni predstavnici općinske vlasti iz Bihaća, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta, Ključa, predstavnici mjesnih zajednica i lokalnih NVO, kao i osobe koje se bave ruralnim i agro turizmom.

Unija za održivi povratak i integracije u BiH je pokrenula kampanju promocije i implementacije individualnog ruralnog i agro turizma u lokalnim zajednicama u BiH.

Tokom realizacije projekta "Zajedno učinimo život boljim u BiH“, koji je finansiran od Vlade Švicarske, aktivnosti su provedene na području Bihaća, Lukavca i Čapljine gdje je uključeno 46 domaćinstava koja imaju kapacitete i žele da se bave ruralnim turizmom. 

Nakon završetka projekta, monitorisani su korisnici gdje je u periodu juni – juli 2018. godine zabilježeno 796 noćenja sa 2.100 gostiju, kod 15 domaćinstava (pet u svakoj općini), i to: Bihać (Kulen Vakuf) - 594 noćenja (1.505 gostiju), Lukavac - 98 noćenja (285 gostiju) i Čapljina - 104 noćenja (310 gostiju).

- Ovakav projekt želimo implementirati i na području Travnika, Foče-Ustikoline, Ključa, Goražda, Tešnja, Ilijaša, Hadžića, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta, a aktivnosti proširiti i na području Bihaća – saopćeno je iz Unije za održivi povratak i integracije u BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Prezentirana Analiza o nenamjenskom trošenju javnih sredstava za povratnike

Projekt 'BH SELO' pokrenut s ciljem smanjenja odlaska građana iz BiH

Završna manifestacija projekta 'Zajedno učinimo život boljim u BiH'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'