Servisne informacije     | 08.11.2018. 07:20 |

Gusta magla usporava saobraćaj na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Gusta magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Posebno se izdvaja šire područje Livna i Ljubuškog, kao i dionice uz rijeke: Savu, Drinu, Lašvu i Vrbas. Apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Danas počinju radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u mjestu Tasovčići, kao i na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Ortiješu. U zoni izvođenja radova saobraćat će se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od 08.00 do 11.00 sati izvodit će se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf–Jajce (kod tunela Skela). Na toj lokaciji saobraća se uz 15 minutne obustave i peto-minutna propuštanja vozila.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas će se izvoditi na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Semizovac(u naselju Poturovići). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraćat će se jednom trakom-naizmjenično.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo