Bosna i Hercegovina     | 07.11.2018. 13:51 |

Radionica o rodnoj ravnopravnosti i diskriminaciji u policijskim strukturama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. studenoga (FENA) - U organizaciji udruženja "Mreža policijskih službenica" u zgradi Glavnog ureda Granične policije BiH u Sarajevu održana je radionica "Podizanje svijesti o rodnoj ravnopravnosti u policijskim strukturama u BiH".

Fokus radionice bio je na razumijevanju koncepta rodnih pitanja, a posebno naglašena tema bila je diskriminacija na radnom mjestu, s naglaskom na uznemiravanju na osnovu spola.

Cilj radionice bio je osvijestiti službenike i službenice o negativnim pojavama kao i mehanizmima zaštite od njih, te ih potaknuti na prijavljivanje slučajeva diskriminacije, kojih po ovogodišnjem istraživanju Udruženja ima mnogo, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Predsjednik Sindikata Granične policije BiH Dragan Krvavac istaknuo je da Sindikat podržava aktivnosti Udruženja na promoviranju rodne ravnopravnosti i zaštite od diskriminacije te da će pružati podršku u organizaciji ovakvih i sličnih događaja.

U jednoj u nizu radionica o rodnoj ravnopravnosti i mehanizmima zaštite sudjelovalo je Udruženje i 30 službenica Granične policije BiH iz različitih dijelova države, a 13. studenoga, u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) bit će održana sljedeća radionica.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Inicijativa građanki Mostara promovira rodno osjetljivi jezik

Mileijeva vlada gasi agenciju za borbu protiv diskriminacije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'