Kultura     | 07.11.2018. 13:23 |

U petak otvaranje izložbe 'Ladine priče', umjetnice Karoline Marušić

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 7. studenoga (FENA) - Izložba umjetnice Karoline Marušić "Ladine priče" bit će otvorena u petak, 9. studenoga, u 19 sati, u prostorijama Kulturno-informativnog centra (KIC) Tomislavgrad.

Ukupno će biti izloženo 27 umjetnina, koja prate legendu o Ladi, mitskoj božici ljubavi, ljepote, plodnosti, braka i žarkog ljeta.

"Maštovitost u preobrazbi figura provedena u sadržajnoj slojevitosti slika, odmicanjem od narativnog čini osnovu koncepcije slikarskih ostvarenja Karoline Marušić. Traži i nalazi formu za prikaz zanimljive ikonografije proizašle iz intrigantnosti mitskog, situacija i likova građenih kako bogatom imaginacijom, tako i naslijeđenim literarnim okvirom koji nudi svijet neobične činjeničnosti", napisao je u osvrtu na izložbu povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Stanko Špoljarić.

Karolina Marušić rođena je 1965. u Mostaru. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, smjer Slikarstvo, u klasi profesorice Dragane Nuić Vučković.

Članica je Udruge likovnih umjetnika EN FACE. Sudjelovala je na više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, kao i na brojnim međunarodnim kolonijama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvorena izložba slika Mladena Ivešića „Duhovni obzori – likovni horizonti“

Izložba slika Lene Kramarić u Muzičkom centru Pavarotti

Mladi crnogorski umjetnici predstavili se u Muzeju Žitomislić

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana