Servisne informacije     | 07.11.2018. 08:14 |

U BiH umjereno do pretežno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 4 stepena, Bijeljina, Bugojno i Jajce 5, Banja Luka, Brčko, Tuzla i Zenica 6, Gradačac i Sanski Most 7, Ivan-sedlo, Prijedor, Sarajevo i Zvornik 8, Bihać 9, Livno 11, Široki Brijeg i Trebinje 12, Mostar i Stolac 14 i Neum 17 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prijepodneva, postepeno povećanje oblačnosti s juga. U poslijepodnevnim satima, slaba kiša je moguća u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U Sarajevu danas će prijepodne biti pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti, a mjestimično može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo