Regija     | 06.11.2018. 17:53 |

Jusko razgovarao sa srbijanskim ministrom za inovacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Tokom Sarajevo Unlimiteda 2018., ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se s ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije Nenadom Popovićem i razgovarao s njim o razvoju informacionih tehnologija i cyber sigurnosti.

Ministri su se složili da su bilateralni odnosi njihovih zemalja dobri i da bilježe stalni napredak koji će sigurno biti nastavljen, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

- Jedino potpunom predanošću i zajedničkim radom možemo biti bolji, uspješniji i učinkovitiji u ostvarenju našeg zajedničkog cilja koji se ogleda u osiguranju kontinuiteta stvaranja održivog razvoja u oblasti iz nadležnosti Ministarstva - kazao je Jusko i zahvalio srbijanskoj delegaciji za dolazak i učešće na trećoj konferenciji inovacija, tehnologije i preduzetništva Sarajevo Unlimited 2018.

- S našim kineskim partnerima gradimo zajedničku budućnost i viziju Balkana i Evrope. Ta vizija je zasnovana na inovacijama, fabrikama i tehnologijama budućnosti, novim pametnim radnim mjestima i dodatnoj vrijednosti koju stvaraju naši talentirani inžinjeri - rekao je ministar Popović.

Na sastanku je zaključeno da treba formirati radnu grupu zemalja regiona koja će raditi na koordinaciji aktivnosti u vezi sa cyber sigurnošću, kao i na daljnjem razvoju informacionih tehnologija, što će u konačnici izroditi zajedničkim idejama i projektima.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!