Bosna i Hercegovina     | 06.11.2018. 12:17 |

Željko Komšić otputovao u Zagreb

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Predsjednik Demokratske fronte i novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić otputovao je u posjetu Zagrebu.

Potvrdio je to danas generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić, kazavši da može to okarakterisati kao službenu posjetu, ne želeći govoriti o detaljima.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je na početku zajedničke pres-konferencije SDP-a BiH, Naše stranke i Demokratske fronte, u Komšićevo ime uputio izvinjenje zbog odsustva s pres-konferencije, kazavši da je Komšić danas na putu u Zagreb.  

Kako je ranije saopćeno iz Demokratske fronte, Komšić je pozvao predsjednicu i premijera Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH načine zvaničnu posjetu Sarajevu.

Poziv je upućen kako bi se na nivou institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Vijeća Evropske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Komšić: Odlična vijest za našu zemlju, hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo