Bosna i Hercegovina     | 06.11.2018. 10:42 |

Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini, Campus France BiH i Francuski institut u BiH, u partnerstvu s brojnim francuskim univerzitetima i Univerzitetom u Sarajevu, organizuju 5. sajam francuskih univerziteta sutra na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz te ambasade.

Sajam će otvoriti francuski ambasador u BiH Guillaume Rousson.   

Među univerzitetima i institucijama čiji će predstavnici biti u Sarajevu su: Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke (INSA) Rouen, Univerzitet Claude Bernard Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, Visoka inžinjerska škola CESI, I.T. škola Epitech Balkans, ESC Troyes, Frankofona škola za administraciju i menadžment ESFAM, studentsko osiguranje MGEL, Campus France BiH i Francuski institut u BiH.

Na sajmu će studenti moći dobiti informacije o studiranju u Francuskoj gdje postoji stotine studijskih programa u svim oblastima na francuskom ili engleskom jeziku. Francuska je danas četvrta destinacija u svijetu za međunarodne studente, studiji nisu skupi, a strani studenti imaju ista prava kao i francuski studenti.

Tokom Sajma će biti otvoren i konkurs za stipendije Vlade Francuske (Master 2 i Doktorat) za akademsku 2019./2020. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.

 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu