Ekonomija     | 06.11.2018. 07:38 |

Zvizdić na otvaranju Konferencije inovacija i tehnologije 'Unlimited'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić obratit će se danas u Sarajevu na otvaranju Treće konferencije inovacija i tehnologije Unlimited - kooperacije NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (China-CEEC).

Osim Zvizdića, na otvaranju konferencije planirano je da se obrate Bojana Škrobić Omerović (Unlimited), ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, ministar inovacija i tehnologije Srbije Nenad Popović i zamjenik ministra nauke i tehnologije NR Kine Zhang Jianguo, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Forum Sarajevo Unlimited 2018., najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva, otvoren je sinoć svečano u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tema trećeg izdanja Foruma je inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja jugoistočne i centralne Evrope.

Forum je dodatno atraktivan i zbog spajanja s inicijativom zemalja navedenog područja te Narodne Republike Kine u okrilju inicijative 16+1, zbog čega je u Sarajevo došlo više stotina stranih delegata, desetine kompanija, predstavnici državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, predstavnici akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova te kreativnih hubova i start-upova koji će moći će da se nadmeću za pažnju investitora.

Najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope bit će održan na pet lokacija u Sarajevu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zvizdić: 9. januar 1992. je jedan od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH

Zvizdić uputio u hitnu proceduru lex specialis Zakon o Vrhovnom sudu BiH

Zvizdić sa predstavnicima Udruženja generala BiH - Očuvati mir i podstaknuti napredak države

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo