Stranačke aktivnosti     | 05.11.2018. 13:36 |

Saopćenje za javnost OO SDA Stari Grad

FENA Saopćenje

Općinski odbor SDA Stari Grad poziva sve nadležne insitucije da hitno osiguraju minibuski prijevoz za građane padinskih dijelova Starog Grada. Oni su istakli da građani ne smiju biti žrtve prepucavanja relevantnih aktera. 

- Problem postoji već godinama. Ne možemo vjerovati da ne postoji volja da se osigura redovan i siguran gradski prijevoz.

Naši vijećnici stalno upozoravaju na neodrživu situaciju u kojoj građani padinskih dijelova, jednostavno nisu ravnopravni u odnosu na druge stanovnike gradskih općina koje imaju redovan gradski prijevoz – ističe OO Stari Grad u saopćenju. 

Oni pozivaju sve relevatne faktore, od općine, kantona, pa do prijevozničkih kompanija da što prije riješe novonastalu situaciju u interesu građana, bez politiziranja. 

- Ako im je potrebna pomoć mi ih pozivamo neka se okupe na sastanku, i na jednom mjestu riješe probleme. Spremni smo, ako treba i mi organizirati taj sastanak i učinite sve što je potrebno da se građanima riješi ovaj višegodišnji problem – naveli su iz ove općinske organizacije SDA.

Općinski odbor SDA Stari Grad Sarajevo

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'