Kultura     | 03.11.2018. 12:52 |

Međunarodna likovna kolonija u Tomislavgradu okupila 18 slikara i kipara

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD,  3. studenoga (FENA) - U organizaciji Kulturno-informativnog centra (KIC) Tomislavgrad, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega u subotu je kod šumarske kuće u Grlima pored Tomislavgrada počela VI. međunarodna likovna kolonija.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica KIC-a Danijela Papić, na spomenutoj koloniji sudjeluje 18 akademskih slikara i kipara s područja BiH i Hrvatske, kao i profesori i njihovi studenti s Akademije likovnih umjetnosti sa Širokog Brijega.

 - U izuzetno lijepom ambijentu u prirodi i prekrasnoj atmosferi umjetnici su već počeli izražavati svoju kreativnost, a motivi njihovih dijela su uglavnom priroda koja ih okružuje na način na koji je oni doživljavaju - kazala je Papić.

Kao i ranijih godina, posebnost ove kolonije je sudjelovanje akademskih umjetnika s prostora Tomislavgrada koji žive i rade u BiH i inozemstvu.

- Svi napravljeni radovi s današnje kolonije ubuduće će predstavljati stalni postav naše galerije koja se inače nalazi u sklopu KIC-a - istaknula je Papić.

Inače, pokrovitelji ove kulturne manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije, te općina Tomislavgrad.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu