Stranačke aktivnosti     | 02.11.2018. 16:38 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu PDP-a na odluku Centralne izborne komisije BiH da se ne dozvoli ponovno brojanje glasačkih listića.

Očigledno je da je Sud BiH odlučivao isključivo na tragu odluke CIK-a i da postoje politički pritisci i pristrasnost u obje institucije, što je potpuno neprihvatljivo za državu koja je navodno demokratska i slobodna.

Partija demokratskog progresa opravdano sumnja da su presudnu ulogu za ovakvu odluku Suda BiH imali pojedini predstavnici međunarodne zajednice u BiH, koji su već dan nakon izbora izjavljivali da je potrebno pod hitno formirati vlast, ne čekajući ni preliminarne rezultate, zakonske rokove za eventualne žalbe, niti rasplet izborne situacije gdje smo imali stotine hiljada nevažećih glasačkih listića, ucjene, prijetnje, dokumentovana kršenja Izbornog zakona, greške i izborne manipulacije.

Najoštrije osuđujemo ovakav način funkcionisanja institucija čije su obaveze da provode biračku volju građana i garantuju pravdu. Partija demokratskog progresa neće odustati i koristiće sva pravna i politička sredstva da se obezbijede fer i pošteni izbori.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta