Najave     | 02.11.2018. 15:03 |

U realizaciji projekt 'Dijaspora za razvoj-žene na rukovodećim funkcijama'

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 2. studenoga (FENA) - Općina Čapljina, u partnerstvu sa švicarskom vladom, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, UNDP-om i Međunarodnom organizacijom za migracije, realizira projekt Uvrštavanja koncepta migracije i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u BiH – "Dijaspora za razvoj – žene na rukovodećim funkcijama".

U sklopu projektnih aktivnosti, Željka Šečerbegović, koja je rođena u Bosanskoj Krupi, a već 26 godina živi i radi u Danskoj, posjetit će Čapljinu te će kroz praktične primjere prenositi znanja i vještine žena na rukovodećim funkcijama.

Kako je predviđeno, Šečerbegović će kroz tri dana boravka u Čapljini, od 5 do 7. studenoga, posjetiti Osnovnu školu „Vladimir Pavlović“, OŠ „Čapljina“, Srednju školu Čapljina i Radiopostaju Čapljina te se sastati s načelnikom općine.

Cilj projekta je kroz obuke, radionice, prezentacije i okrugle stolove potaknuti svijest žena i pomoći im u aktivnom učešću u politici i donošenju odluka, te mobiliziranje ljudskih potencijala, znanja i vještina, kao i uspostava mehanizma za prijenos znanja i vještina iz iseljeništva u BiH, priopćili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zelenski pohvalio ukrajinsku dijasporu, predložio uvođenje dvojnog državljanstva

Oko 180 žena u Gazi porodi se svaki dan u nehumanim uslovima

Uručeni ključevi novih stanova za 42 porodice u Čapljini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo