Najave     | 02.11.2018. 09:32 |

Šesta sjednica Predsjedništva Skupštine SOGFBiH u Jajcu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. studenoga (FENA) - Šesta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u srijedu, 7. studenoga, u Hotelu "Turist" u Jajcu u 12 sati, priopćeno je iz tog saveza.

 Na sjednici će se, između ostalog, razmatrati aktualne informacije vezane za migrantsku krizu u Bosni i Hercegovini, stoga su na sjednicu pozvani predstavnici nadležnih državnih i entitetskih institucija.

 Među njima su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac i šef Međunarodne organizacije za migracije u BiH Peter Van der Auweraert.

 Predsjedništvo Saveza općina i gradova Federacije BiH se i ranije uključivalo u rješavanje problema vezanih za migracije, s obzirom na činjenicu da se migrantska kriza izravno odražava na pojedine lokalne zajednice.

 Na Predsjedništvu će biti riječi o Odluci o izradi strategije razvoja Federacije BiH za razdoblje 2021.-2027. godine, a njome je utvrđeno da će jedinice lokalne samouprave u procesu izrade strategije svoje interese izražavati i zastupati putem Saveza, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'