Bosna i Hercegovina     | 04.11.2018. 09:29 |

U zimskoj sezoni iz Sarajeva po jedan let više za Beč i Sttutgart

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Prema zimskom redu letenja 2018/2019. dvije aviokompanije bilježe blagi porast broja aviooperacija sa sarajevskog aerodroma i to: jednu aviooperaciju više aviokompanija Austrian Airlines za Beč, te jednu aviooperaciju više aviokompanija Eurowings za Sttutgart, potvrdili su Feni sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako su naveli, neznatan pad u broju aviooperacija bilježi aviokompanija FlyDubai koja je u prethodnom zimskom redu letenja imala šest aviooperacija na sedmičnom nivou, a u aktuelnom redu letenja planirane su četiri. Prema tome, u odnosu na prethodni zimski red letenja aviokompanija FlyDubai je reducirala broj aviooperacija sa šest na četiri.

Kako ističu sa Međunarodnog aerodoma Sarajevo, u odnosu na ljetni red letenja, dolazi do smanjenja broja letova u zimskom periodu, što je posljedica odluke svake aviokompanije u skladu sa određenim ekonomskim i drugim procjenama.

Što se tiče aktuelnog zimskog reda letenja za 2018/2019., Sarajevo je direktnom avionskom linijom povezano sa 12 destinacija i to: Zagreb, Istanbul, Minhen, Ljubljana, Beograd, Dubai, Doha, Beč, Sttutgart, Keln, Stockholm i Budimpešta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izraelski nacionalni avioprijevoznik ukida letove za Južnu Afriku

Aerodrom Sarajevo - Zbog magle otkazani letovi za Beč, Zagreb i Istanbul

MAS: Zbog poboljšanja vremenskih uslova jutros realizirani letovi za Zagreb i Beč

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo