Bosna i Hercegovina     | 01.11.2018. 13:40 |

Uspjeh članica Mažoret kluba 'Uskopljanke' na evropskom kupu u Ohridu

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 1. novembra (FENA) - Veliki uspjeh postigle su članice Mažoret kluba "Uskopljanke“ koje su predstavljale Nacionalni mažoret savez BiH na Prvom evropskom mažoret kupu Alpe-Dunav-Adria (ADA), koji je održan u Ohridu. 

-Kup je održan od 25. do 28. oktobra, a vratile smo se u naš grad sretne, jer smo kao predstavnice državnog mažoret saveza osvojile najveći broj priznanja i pehara - kazala je Feni predsjednica Nacionalnog mažoret saveza i Mažoret kluba "Uskopljanke“ Jadranka Zeko.

Dodaje da su članice ovog kluba, u kategorijama seniora, kadeta i juniora, u disciplinama "štap“ i "pom pon“, osvojile u Makedoniji nekoliko vrijednih odličja.

- Dostojno smo predstavile naš mali grad i državu Bosnu i Hercegovinu, te se vratile kući bogatije za tri evropska srebra i dvije bronce. Naravno, čestitam svim timovima, a posebno našem, Nacionalnom mažoret timu - naglasila je.

Po njenim rječima, na Kupu je sudjelovalo više od 500 mažoretkinja, koje su predstavljale najbolje timove iz pet zemalja - Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Moldavije i Bosne i Hercegovine.

-Moram se zahvaliti Općini Gornji Vakuf-Uskoplje i svima drugima koji su pomogli da odemo na ovaj značajni kup, i koji cijene to što mi radimo. Rezultatima, koje smo postigli, opravdali smo njihovo povjerenje - istaknula je.

Također, izrazila je nadu da će članice Mažoret-kluba "Uskopljanke“ biti i u budućnosti najbolji promotori svog grada i države. 

-Vratile smo se kući prepuni pozitivnih dojmova, lijepog druženja, i novih poznanstava. Hvala domaćinima, gradu Ohridu i Evropskoj asocijaciji ADA na odlučnoj organizaciji takmičenja - kazala je Jadranka Zeko.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Članice Mažoret-kluba Uskopljanke ruše predrasude o različitostima u svom gradu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo