FENA biznis     | 31.10.2018. 15:16 |

Raiffeisen banka - Svečano otvorena tri nova Rafa Žirafa igrališta za djecu

FENA Saopćenje

Donacija Raiffeisen banke od preko 33.000 KM povodom Svjetskog dana štednje
Preko 700 mališana posjetilo poslovnice banke širom zemlje 

 „Već niz godina Raiffeisen banka povodom Dana štednje donira dječija igrališta, a realizacijom ove aktivnosti naša zemlja je do sada bogatija za 30 igrališta. Raduje me što će kvalitetni rekviziti doprinijeti da vrijeme koje djeca provode u svojim vrtićim bude upotpunjeno. Ukupna vrijednosti igrališta koja smo postavili i svečano otvorili ove godine prelazi 33.000 KM, a njihov sastavni dio je Rafa Žirafa, simbol naše dječije štednje. Ovu praksu nastavljamo i u sljedećoj godini“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da je riječ o projektu koji Banka realizuje sa svojim partnerom Western Unionom. 

Slijedeći principe svoje strategije održivosti te u nastojanju da doprinese i bude aktivan učesnik društvene zajednice u kojoj posluje Raiffeisen banka od 2008. godine obilježava Svjetski dan štednje opremanjem dječijih igrališta. Tokom ove godine realizovana je postavka igrališta u dječijem vrtiću Lužani iz Lužana, zatim u JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta iz Srebrenika, te u Dječijem vrtiću Vitez iz Viteza. 

Povodom Svjetskog dana štednje već tradicionalno poslovnice i centralu Raiffeisen banke posjeti veliki broj mališana. Uposlenici Banke širom BiH su ove godine ugostili oko 700 učenika osnovnih škola i djece iz vrtića kojima su u ugodnoj atmosferi nastojali predstaviti posao koji rade, te im ukazati na važnost štednje i njenoj korisnosti za pojedince i društvo. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

https://raiffeisenbank.ba/

 

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Apliciranjem za Raiffeisen kreditne kartice do brojnih pogodnosti

Aktivnosti Raiffeisen banke u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije 

Iza Raiffeisen banke je još jedna uspješna poslovna godina

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta