Servisne informacije     | 31.10.2018. 14:59 |

U BiH sutra promjenljivo vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je  sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-sedlo i Livno 16, Sarajevo 19, Bihać, Bugojno, Jajce, Široki Brijeg i Srebrenica 20, Trebinje 21, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Grude, Mostar, Neum, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 22 i Banja Luka, Stolac i Zenica 23 stupnja.

U BiH sutra se u jutarnjim satima i prijepodne očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Od prijepodneva, postupno povećanje oblačnosti sa jugozapada i kiša postupno će se premještati prema centralnim dijelovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini, gdje se očekuje od 30 do 50, lokalno i do 60 l/m2.

Vjetar slab do umjeren, južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 15, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 24 stupnja.

U Sarajevu će, prijepodne, biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta