Stranačke aktivnosti     | 31.10.2018. 14:08 |

Saopćenje za javnost Naša stranka

FENA Saopćenje

U povodu formiranja lijevog građanskog bloka u Zeničko-dobojskom kantonu, a koji čine Naša stranka, SDP i DF, danas je u Zenici održana press konferencija na kojoj je potvrđeno da će ove tri stranke „zajednički djelovati neovisno od toga hoće li biti opozicija ili pozicija“ u mandantnom periodu od četiri godine.

Konferenciji je, u ime Naše stranke, prisustvovala Sanja Renić, novoizabrana zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK.

Renić je, između ostalog, naglasila da je ovo historijski momenat za ZDK.

„Naša stranka je u ove pregovore ušla čista srca i bez kalkulacija. Pokazali smo da jedna ruka nekada zna biti itekako presudna. Zadovoljni smo dosadašnjim razgovorima koji vode ka jednoj Platformi koja će ponuditi bolje za sve građane našeg kantona. Finalizirana Platforma će javnosti biti prezentirana u ponedjeljak, 5. novembra“, istakla je Renić.

Ove tri stranke će u narednih nekoliko dana Nacrt Platforme ponuditi i Nezavisnom bloku, SBB, A-SDA te Stranci za BiH. Ukoliko se dogovore o zajedničkom nastupanju i djelovanju, to će značiti 21 mandat u Skupštini ZDK, koliko je neophodno za funkcionalnu većinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom