Bosna i Hercegovina     | 31.10.2018. 13:47 |

Poziv za prijavu kandidata za dodjelu nagrade 'Gordana Jelić'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 31. listopada (FENA) -  Humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać" pozvala je sve zainteresirane fizičke i pravne osobe (neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice) iz Bosne i Hercegovine da podnesu prijave s prijedlozima kandidata za dodjelu nagrade "Gordana Jelić" za volontera 2018. godine.

Za nagradu se mogu nominirati svi volonteri i volonterke koji su tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijeli radu organizacija, udruga, ustanova, općina, gradova, mjesnih zajednica s više od 60 volonterskih sati i pri tome dali poseban doprinos u promicanju i razvoju volonterstva.

Ime dobitnika nagrade "Gordana Jelić" za volontera godine 2018. biti će objavljeno 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.

Svečana dodjela nagrade bit će održana u subotu, 15. prosinca, na prvu obljetnicu smrti i u čast preminule profesorice Gordane Jelić iz Širokog Brijega čije je volontersko djelovanje u radu Humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać" ostavilo velik i iznimno značajan trag, priopćeno je iz te udruge.

Pokojna Gordana Jelić je inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga – jednog od najvažnijih modela pomoći koji je danas temelj opstojnosti, rada i  djelovanja Humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać". Prvu prezentaciju ovog modela pomoći održala je početkom 2013. godine svojim kolegama u Gimnaziji fra Dominika Mandića ni ne sluteći da će njen angažman biti presudan za uspjeh i razvoj Udruge koja danas simbolizira nadu i utočište za tisuće oboljelih osoba na liječenju daleko od doma.

Povjerenstvo koje će odlučivati o dobitnicima nagrade sastojati će se od predstavnika organizacija civilnog društva, predstavnika Hercegovačke franjevačke provincije te predstavnika javnih vlasti.

Prijave se zaprimaju do 30.11.2018. do 16 sati (za prijave koji se dostavljaju osobno) i do 23:59 za
prijave koje se dostavljaju mailom ili poštom.

Nominacijski obrazac nalazi se na web stranici Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“
na linku: http://www.humh.hr/natjecaji.asp

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'