Bosna i Hercegovina     | 31.10.2018. 11:22 |

U Mostaru položeni vijenci uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. listopada (FENA) - U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i Ministarstva obrane BiH te ratni vojni zapovjednici HVO-a položili su u srijedu vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

 - Mi se danas prisjećamo svih onih koji su zajedno s nama ugradili sebe da bi danas imali Bosnu i Hercegovinu. To je i prigoda prisjetiti se svih dragih ljudi koji su nam u sjećanjima i zbog toga danas imamo ovakva obilježavanja diljem BiH - izjavio je novinarima predsjednik HNS-a Dragan Čović nakon polaganja vijenaca.

 General zbora Hrvatskog vijeća obrane Stanko Sopta kazao je kako su danas ovdje da zapale svjetlost "za pokoj duša naših najboljih sinova koji su sebe darovali za našu slobodu i da im odamo počast jer su darovali svoj život za naš bitak".

 Nakon polaganja vijenaca, u mostarskoj katedrali Majke Marije Crkve u Mostaru održana je misa zadušnica.

 Ranije danas, vijenci su položeni pred spomen obilježjem u krugu vojarne "Stanislav Baja Kraljević“ te je održana misa zadušnica u kapelici sv. Ivana Krstitelja.

 Također, vijenci su položeni na središnjem spomeniku i grobu Joze Leutara na groblju Masline gdje upriličena i molitva za umrle. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana