Ekonomija     | 30.10.2018. 17:07 |

CBBiH u Banjoj Luci obilježila Svjetski dan štednje

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. oktobra (FENA) - Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) danas je u objektu Glavne banke Republike Srpske Centralne banke BiH u Banjoj Luci organizovala posjetu učenika Osnovne škole "Ivo Andrić" i učenika Srednje ekonomske škole povodom Svjetskog dana štednje, 31. oktobra, u sklopu programa finansijske edukacije koju već nekoliko godina provodi.

Prilikom posjete, učenicima su upriličene prigodne prezentacije, prilagođene uzrastu, o  upravljanju novcem i važnosti štednje, s ciljem da se kod djece od najranijih dana stvori svijest i razvoj ovih korisnih navika. Osim toga, učenici su bili u prilici da se upoznaju o radu CBBiH i njenim funkcijama.

Obilježavanje Svjetskog dana štednje bilo je prilika da se učenicima podijele prigodne publikacije, brošura za djecu pod nazivom "Novko i Novčica u svijetu novca" te letak za srednjoškolce pod nazivom "Šta je štednja?".

Također, CBBiH je organizovala obilježavanje Svjetskog dana štednje na Palama (29. oktobra), a isto će učiniti u Mostaru 31. oktobra i u Brčkom 1. novembra. 

Aktivnosti su realizovane u sklopu projekta Promocije finansijske edukacije i inkluzije koje provodi CBBiH uz podršku Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu - Development Facility (EFSE DF), saopćeno je iz CBBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promet karticama u BiH porastao za 14,85 posto

CBBiH - Godišnji rast realnog BDP-a u četvrtom kvartalu 2023. iznosio 1,7 posto

Visoki predstavnik izrazio punu i nedvosmislenu podršku Centralnoj banci BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo