Sport     | 30.10.2018. 14:01 |

Trbić: Stanje na tabeli ne prikazuje realan odnos snaga Sparsa i Vršca

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Košarkaši Sparsa sutra u Sarajevu dočekuju ekipu Vršca u susretu 6. kola ABA 2 lige.

Sparsi će na svom terenu protiv zadnjeplasirane ekipe takmičenja pokušati upisati petu ovosezonsku pobjedu, ali trener sarajevskog kolektiva Marko Trbić upozorava da pozicija na tabeli ne prikazuje realan odnos snaga ova dva tima.

- Svjesni smo da je učinak od četiri pobjede u prvih pet kola zavidan i bolji je nego što smo očekivali, ali znamo i da moramo igrati bolje nego do sada. Raduje me što smo pokazali da možemo parirati protivnicima u ovom takmičenju, ali kada je u pitanju ekipa Vršca mislim da stanje na tabeli ne prikazuje odnos snaga ova dva tima. Siguran sam da sutra bez maksimalnog pristupa i odgovorne igre nećemo moći lako doći do pobjede – izjavio je Trbić.

Igrač Sparsa Draško Alibijanić ističe da je Vršac mlada ekipa koja gaji visok tempo igre, te da Sparsi još uvijek imaju dosta prostora za napredak.

- Možemo biti zadovoljni kako igramo u odbrani, jer sve smo protivnike sveli na mali broj poena, ali vjerujem da imamo prostora za napredak u napadu, jer i mi smo mlada ekipa kojoj treba vremena za napredak - rekao je košarkaš.

Sparsi su i u domaćem prvenstvu krenuli dobro, nakon dva kola imaju dvije ostvarene pobjede, a druga pobjeda je značajna jer je ostvarena u gostima protiv Zrinjskog iz Mostara. Trbić ističe da igranje na dva fronta za Sparse ima višestruke beneficije.

- Zbog igranja na dva fronta u ekipi imamo veliki broj igrača koji imaju minutažu. Domaće prvenstvo ima veliki uticaj na naše nastupe u ABA 2 ligi, a to je ujedno jedan od načina da afirmišemo mlade igrače. Domaće prvenstvo je odlično i kada neki naš igrač izgubi samopozdanje, a takvu praksu smo već počeli koristiti. Naravno, nisu sve utakmice iste, igrali smo veoma težak meč protiv Zrinjskog u Mostaru, sigurno mnogo teži i bolji od našeg susreta u ABA ligi protiv Splita - objašnjava trener Sparsa.

Dodaje da Sparsi i u domaćem prvenstvu imaju visoke ambicije, te da će priliku za igru dobiti mladi košarkaši koji zasluže svojim angažmanom.

Sparsi dočekuju Vršac u sportskoj dvorani Novo Sarajevo sutra od 18 sati, a istog dana od 20 sati Zrinjski gostuje ekipi Borca iz Čačka.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom