Stranačke aktivnosti     | 30.10.2018. 08:47 |

Saopćenje za javnost KO SDP BiH Tuzla

FENA Saopćenje

Povodom različitih špekulacija u javnosti oko mogućih postizbornih kombinatorika i koalicija oko uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu, Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla obavještava javnost o stavovima proširenog Predsjedništva Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla, u vezi navedenog:

-        KO SDPBiH Tuzla kao pobjenička  partija ima obavezu i odgovornost da otpočne razgovore sa drugim parlamentarnim političkim strankama oko uspostave vlasti u našem kantonu;

-        Osnov razgovora za uspostavu vlasti treba biti, predizborni Program Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla i Plan 10;

-        Formiranom pregovaračkom timu je naloženo da u što kraćem vremenskom periodu obavi razgovore, prije svih sa Našom strankom i DF,  potom sa SBB i SzaBiH, a nakon toga i sa ostalim parlamentarnim strankama u Tuzlanskom kantonu, o uspostavi vlasti.

U skladu sa navedenim stavovima pregovarački tim KO SDPBiH Tuzla je do sada obavio razgovore sa Našom strankom i DF-om na kojem je postignut načelan dogovor oko uspostave bloka građansko-lijeve orjentacije u svrhu pregovora sa SBB-om i SBiH-om sa ciljem formiranja skupštinske većine u Tuzlanskom kantonu.

U skladu s navedenim, pregovarački tim SDP-a će ubrzo organizirati sastanke sa pomenutim strankama i o ishodu razgovora obavijestiti javnost.

Na kraju podsjećamo javnost da je KO SDPBiH Tuzla na proteklim izborima ostvarila zacrtani izborni cilj. Rezultat je to predanog i neumornog rada hiljada članova i aktivista ali i kompletnog rukovodstva Kantonalne organizacije, koje je koordiniralo svim aktivnostima na organizacino – akcionom jačanju SDP-a u Tuzlanskom kantonu.

KO SDPBiH Tuzla je moćna i pobjednička partija koja radi u skladu sa Statutom i Programskim načelima, u kojoj jeste važno mišljenje svakog člana, ali u kojoj se odluke donose institucionalno i isključivo u okviru organa partije. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo