Servisne informacije

Do kraja dana padavine i jačanje vjetra

Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je  umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i jugozapadnim dijelovima i uglavnom u cijeloj BiH je vjetrovito. Do kraja dana i u ostalim dijelovima se očekuju padavine i jačanje vjetra.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan-sedlo 14, Livno 16, Bugojno, Grude i Široki Brijeg 17, Mostar i Trebinje 20, Bihać, Jajce, Neum i Sarajevo 21, Srebrenica i Zenica 23, Sanski Most i Tuzla 24, Banja Luka, Brčko i Gradačac 25, Bijeljina i Zvornik 26 stupnjeva

Sutra će od ranih jutarnjih sati i prijepodne kiša preći sa zapada prema istoku BiH. Zatim se očekuje prestanak padavina. U većem dijelu BiH se očekuje između 10 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne  između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno može pasti i do 80 litara.

Od jutarnjih sati razvedravanje se očekuje u Krajini i postupno prema istoku zemlje. Prijepodne će biti vjetrovito. U jutarnjim satima sa olujnim udarima juga od 70 do 95km/h. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima vjetar će postupno oslabiti. Temperatura zraka većinom između 13 i 19, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 23 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D.V.