Svijet     | 26.10.2018. 21:23 |

SAD - Uhapšen Cesar Altieri Sayoc osumnjičen za slanje paketa s bombom

FENA Internet

WASHINGTON, 26. oktobra (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump u petak je izjavio da je obaviješten o privođenju osumnjičenog za slanje paketa s bombom, koji je identifikovan kao Cesar Sayoc s Floride i koji je uhapšen u oblasti Majamija. Osumnjičeni ima kriminalni dosije.

- Ovi terorizujući akti su nedopustivi i nema im mjesta u našoj zemlji - rekao je Trump u Bijeloj kući na susretu s mladim crnim konzervativcima. Kako je rekao, svako ko je odgovoran bit će pocesuiran u skladu sa zakonom, javlja Radio Slobodna Evropa. 

Na Floridi je pronađen jedanaesti sumnjivi paket sličan onima koji su prethodnih dana adresirani na bivše američke predsjednike, državne zvaničnike i prominentne javne ličnosti. Adresiran je na demokratskog senatora Corya Bookera.

Istovremeno je policija New Yorka pronašla još jedan paket u pošti čiji sadržaj provjeravaju a koji je adresiran na bivšeg direktora Nacionalne obavještajne Jamesa Clappera.

U međuvremenu, mediji su javili da se ispituju još dvije sumnjive pošiljke, jedna adresirana sa kalifornijsku demokatsku senatorku Kamalu Harris i druga na donatora Demokratske stranke Toma Steyera.

Paketi su poslati proteklih dana na adrese među kojima su i bivši američki predsjednik Barack Obama i slavni glumac Robert de Niro.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta