Bosna i Hercegovina     | 26.10.2018. 11:58 |

Skaka: Samo pravda može donijeti trajnu sigurnost građanima i glavnom gradu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Uime svih građana Sarajeva, gradonačelnik  Abdulah Skaka pozvao je institucije, posebno pravosudne, da hitno rasvijetle stravičan zločin, u kojem je jutros na Alpašinom Polju došlo do ubistva i ranjavanja policajaca.  

- Duboko sam ožalošćen i ogorčen zbog činjenice da je u našem gradu život izgubio čovjek, naš sugrađanin, profesionalac koji je na svom radnom mjestu hrabro štitio miran san svih nas. Porodici poginulog policajca upućujem iskrene riječi saučešća. Nadam se da će borba za život drugog hrabrog policajca biti uspješna, jer svaku narednu sekundu borbe za njegov život dijelimo i iskreno se molimo za njegov oporavak - navodi Skaka u današnjem saopćenju.

Dodaje da je krajnje vrijeme da se zaštite životi i imovina građana, ali i profesionalaca, koji su najveća vrijednost naše države.

- Policija čini nadljudske napore, a jutrošnja  reakcija hrabrih policajaca to i potvrđuje. Ali, neophodna im je podrška, saradnja i zaštita cjelokupnog sigurnosnog i pravosudnog aparata u Sarajevu i u državi. Ovo nije prvi slučaj da policajci u Sarajevu bivaju napadnuti na dužnosti, a šta tek onda reći za građane i njihovu imovinu - ukazao je Skaka, te poručio da samo pravda može donijeti trajnu sigurnost građanima i glavnom gradu BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu