Kultura     | 25.10.2018. 13:45 |

Film 'Jedan dan' od 25. do 29. oktobra u Kinu Meeting Point

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Film 'Jedan dan' mađarske redateljice Zsófie Szilágyi na redovnom je repertoaru sarajevskog Kina Meeting Point do 29. oktobra.

Radi se o filmu koji je nagrađen 'Srcem Sarajeva' za najbolju glumicu (Zsófia Szamosi), u okviru Takmičarskog programa - igrani film na 24. Sarajevo Film Festivalu.

- Film je svjetsku premijeru imao u okviru Semaine de la Critique ovogodišnjeg festivala u Cannesu, a nakon Sarajeva film je nastavio uspješan festivalski život – saopćio je Pres SFF.

Uz sarajevsku laureatkinju Zsófiu Szamosi, uloge u filmu su ostvarili Leo Füredi, Ambrus Barcza, Zorka Varga-Blaskó, Márk Gárdos, Annamária Láng, Éva Vándor, Károly Hajduk.

Film govori o četrdesetogodišnjoj Anni. Uvijek je u žurbi. Ima troje djece, muža, posao i finansijske brige. Anna posao završava u roku, daje obećanja, vodi brigu o svemu, donosi stvari kući i ništa ne zaboravlja. Ali ona nikad nema vremena za muža. Voljela bi razgovarati sa njim. Osjeća da ga gubi. Osjeća da neće moći vječno izbjegavati ono što neminovno dolazi.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Marjanović: Palestinskom reditelju Eliji Suleimanu Počasno Srce Sarajeva

Filmom 'Samo kad se smijem' započelo obilježavanje Dana ljudskih prava u kinu Meeting Point

'Dani ljudskih prava' uz besplatne filmove u kinu Meeting Point

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu