Bosna i Hercegovina     | 24.10.2018. 15:53 |

Ugradnjom stolarije do boljih uvjeta rada bugojanskog udruženja penzionera

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 24.oktobra (FENA) - Ugradnja nove, plastične stolarije trebala bi doprinijeti kvalitetnijem radu rukovodstva Udruženja penzionera u Bugojnu i omogućiti njegovim članovima da slobodno vrijeme koriste u boljim uvjetima.

Projekt finansira Federalni zavod penzijsko-invalidskog osiguranja (FZPIO), u čijem se vlasništvu i nalaze prostorije toga udruženja.

- Dotrajala drvena stolarija nije omogućavala da se cijeli prostor adekvatno zagrije. Priključeni smo na gradsko grijanje, ali ono nije imalo efekta zbog veoma loše stolarije. Ugradnja nove pokazala se kao jedino rješenje - kazao je Feni predsjednik Udruženja penzionera Bugojno Ismet Hadžibegović.

Dodaje da bi svi predviđeni radovi trebali biti završeni za nekoliko dana, te da će nova stolarija biti postavljena i na dio restorana, koji je otvoren u sklopu ovog udruženja.

 -Drago nam je da će se ubuduće naši članovi moći družiti u toplom i adekvatnom ambijentu, što do sada nije bio slučaj - istaknuo je.

Naglasio je da su značajnu podršku spomenutom projektu dali potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i direktor Federalnog zavoda PIO-a Zijad Krnjić. 

Bugojansko udruženje penzionera broji oko 3.300 članova, a već godinama važi za jedno od najorganiziranije na području Srednjobosanskog kantona (SBK).

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta