Bosna i Hercegovina     | 24.10.2018. 10:53 |

Sonja Jurić objavila dvije nove slikovnice koje će se darivati bolesnoj djeci

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 24. listopada (FENA) - Ovih su dana u nakladi Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać objavljene dvije slikovnice autorice Sonje Jurić, koje se neće prodavati nego darivati bolesnoj djeci, kao i djeci čiji su bližnji hospitalizirani, a obitelji smještene u prostorijama spomenute udruge.

Obje slikovnice, "Najveća pobjeda moga tate" i "Glazba morskih orgulja", nastale su u sklopu projekta "Pomozimo zajedno obiteljima i djeci na liječenju u Zagrebu" koji je financiralo Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelji i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

- Volonteri Udruge fra Mladen Hrkać već nekoliko godinama pomažu, brinu i skrbe o svim potrebitima koji su im se obratili, a vezano za liječenje u zagrebačkim bolnicama. Mnogi su primorani ići na liječenje izvan svojih krajeva u kojima žive, a znamo da je potreban smještaj za pratnju bolesniku, prijevoz, hrana, topla riječ utjehe i sl. Također je potrebna skrb, liječenje, lijekovi i hospitalizacija za sve one koji se liječe u Zagrebu - kazala je Feni autorica slikovnica Sonja Jurić.

Kako bi se ta tema približili i najmlađima, dodala je, nastale su dvije priče za djecu koje je ilustrirala akademska slikarica Ivana Galić Šantić, lekturu je uradila Ivona Baković, a slikovnice je uredila književnica Milena Jukić Bandić.

Obje slikovnice su tematski, stilski i sadržajno primjerene djeci predškolskoga uzrasta i djeci u nižim razredima osnovne škole. U prvom redu, govore o tome kako se djeca osjećaju, što prolaze i s kakvim se razmišljanjima suočavaju kada su u životnoj opasnosti njihovi najmiliji ili najbliskiji članovi obitelji.

Sonja Jurić dosad je objavila 22 knjige i slikovnice. Članica je Društva pisaca BiH, Matice hrvatske Mostar, HKD Napredak Mostar, Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Književnoga kluba Mostar. Živi u Mostaru gdje na Filozofskom fakultetu radi kao asistentica.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HKD Napredak Mostar partner na europskom projektu

Besplatne edukativne slikovnice učenicima nižih razreda osnovnih škola

U Travniku predstavljene četiri slikovnice za predškolski i školski uzrast

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu