Bosna i Hercegovina     | 24.10.2018. 08:58 |

Obilježen Dan općine Orašje

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 24. listopada (FENA) - Svečanom akademijom u utorak je obilježen Dan općine Orašje.

Općinski načelnik Stanko Vincetić u svom se govoru osvrnu na prošlost Orašja i najavio bolju budućnost tog posavskog grada.

"Pred nama su projekti od životnog značaja, pročistač pitke vode i izdizanje savskog nasipa, kojim želimo osigurati stabilan život na ovom prostoru. Iseljavanje primarno mladog stanovništva je problem svih u regiji, stoga moramo ubrzati aktivnosti na polju gospodarstva kako bi osigurali egzistenciju mladim ljudima da ostanu i svoju budućnost grade u Posavini", istaknuo je načelnik Vincetić.

Svečanoj akademiji nazočili su, među ostalim, predsjednik Općinskoga vijeća Mario Oršolić, predsjednik Skupštine Županije posavske Joso Marković, konzul RH u Tuzli Ivan Bandić, te gradonačelnici Lipika, Garešnice, Vinkovaca, Županje, predstavnici institucija, stranaka i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Obilježavanje Dana općine Orašje tradicionalno je počelo u Vidovicama na spomen obilježju poginulim braniteljima gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće.

Dana općine Orašje obilježava se 23. listopada, na datum kada su postrojbe 106. brigade HVO Orašje oslobodile naseljeno mjesto Vidovice u oraškoj općini.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu