Svijet     | 23.10.2018. 19:10 |

Erdogan poručio porodici Khashoggi: Učinit ćemo sve da rasvijetlimo ubistvo

FENA Internet

ANKARA, 23. oktobra (FENA) - Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan telefonom je razgovarao s porodicom saudijskog novinara Jamala Khashoggija i izrazio im saučešće. 

Prema saopćenju iz Kabineta turskog predsjednika, Erdogan je tom prilikom istakao da je duboko ožalošćen zbog smrti Khashoggija, dodajući da će biti učinjeno sve kako bi se ubistvo rasvijetlilo, javlja agencija Anadolija. 

Naglasio je da će Turska i dalje pratiti sve što se dešava u vezi s ubistvom novinara.

Erdogan je razgovarao s Khashoggijevim sinom Abdullahom i s drugim članovima porodice ubijenog novinara.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Turski sigurnosni izvori su ranije potvrdili da Khashoggi nije napustio zgradu konzulata, a da je u tom periodu u konzulatu boravilo 15 saudijskih državljana i službenika koji su posebnim letovima došli, a zatim i napustili Tursku.

Turska i Saudijska Arabija formirale su zajedničku radnu grupu koja istražuje taj slučaj. Provedena je istraga unutar saudijskog konzulata i unutar rezidencije generalnog konzula te zemlje u Istanbulu.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Erdogan: Podizanje svijesti o izraelskim varvarstvima jedna od glavnih dužnosti Turske

Novogodišnja poruka Erdogana: Zaustavite ubijanje bespomoćnih žena i djece u Gazi

Erdogan: O ratifikaciji švedskog članstva u NATO-u odlučit će turski parlament

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom