Sport     | 23.10.2018. 16:26 |

Banovićanke dočekuju zagrebačku Trešnjevku na domaćem terenu

FENA Saopćenje

 

BANOVIĆI, 23. oktobra (FENA) - Košarkašice ŽKK RMU Banovići u okviru 4. kola WABA lige na domaćem terenu dočekuje zagrebačku ekipu Trešnjevke.

Susret se igra u SKC Banovići u srijedu, 24. oktobra, od 18.30 sati.

Banovićanke još uvijek nisu upisale niti jednu pobjedu u tom regionalnom takmičenju, ali prema riječima trenera Jurčenka, u ovom kolu imaju i više nego realne šanse.

- Za nas je ovo jedna ozbiljna utakmica jer jako želimo pobjedu. Potrebna nam je zbog nastavka takmičenja, odnosno kako bismo popravili atmosferu u ekipi nakon tri uzastopna poraza. Trešnjevka je ekipa s kojom sam siguran da ćemo se moći nositi i da iz ove utakmice možemo izvući rezultat u našu korist. Još da nas malo sreća posluži i biće sve onako kako planiramo - rekao je Jurčenko uoči utakmice. 

Iako oba kvalitetna sastava, niti jedna od ekipa koje će igrati u srijedu u Banovićima nemaju niti jednu upisanu pobjedu u prva 3 kola lige. Zato će biti interesantno vidjeti ko će upisati prvu pobjedu u međusobnom duelu. Blaga prednost je na strani Banovićanki, jer igraju na domaćem terenu gdje, već tradicionalno, imaju publiku koja je njihov 6. igrač, saopćeno je iz ŽKK RMU Banovići.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

WABA1 Liga: Kadetkinje Jumpera upisale pobjedu i poraz, Banovićanke oba poraza

Jurčenko: Naučili smo lekcije iz WABA lige, fokus na osvajanju Kupa i Prvenstva

Šćekić nova igračica RMU Banovići

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom