Regija     | 23.10.2018. 14:38 |

MUP RH: Policija neće dopustiti nezakonite prelaske granice

FENA Mladenka Krilic

 

ZAGREB, 23. listopada (FENA) - Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske priopćilo je kako se među migrantskom populacijom na području Bosne i Hercegovine i Srbije širi lažna vijest da će Hrvatska dozvoliti njihov ulazak u zemlju, i daljnji prolazak prema zemljama zapadne Europe.

-MUP RH i ovom prilikom naglašava da će hrvatska policija provoditi nacionalno i europsko zakonodavstvo i neće dopustiti nezakonite prelaske svoje državne granice odnosno vanjske granicu Europske unije - stoji u priopćenju hrvatskoga MUP-a.

Prema posljednjim podacima, do 20. listopada u BiH je ušlo oko 19.500 migranata, dok su granični policajci spriječili ulaz njih gotovo 13 tisuća. 

Kako prenosi N1 izjavu pomoćnika ministra sigurnosti BiH Marijana Baotića, zapravo ne postoje pouzdani podaci o tome koliko je točno ilegalnih migranata trenutačno u BiH, odnosno koliko ih je u međuvremenu uspjelo napustiti zemlju i nastaviti put ka zapadnoj Europi preko Hrvatske.

Po njegovim riječima, najveća koncentracija migranata i dalje je u Unsko-sanskoj županiji, a kao najveći problem spominuo je propuštanje migranata od strane policije Srbije i Crne Gore.

Stotinjak ilegalnih migranata provelo je cijelu noć između ponedjeljka i utorka na otvorenome u blizini graničnog prijelaza Izačić, s bosanskohercegovačke strane granice prema Hrvatskoj, pokušavajući na taj način izvršiti pritisak kako bi im se dopustilo nastaviti put ka Hrvatskoj i drugim državama-članicama Europske unije.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom