Bosna i Hercegovina     | 23.10.2018. 14:51 |

Nastavljeni radovi u sportsko-rekreacionom centru 'Libero' u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 23. oktobra (FENA) - U okviru budućeg Sportsko-rekreacionog centra SFK “Libero” u goraždanskom naselju Rasadnik, u toku su završni radovi na izgradnji svlačionica.

Predsjednik i trener Sportskog fudbalskog kluba “Libero” Senad Hubjer rekao je Feni da vrijednost ovog dijela projekta iznosi oko 15.000 KM, a podrazumijeva izgradnju svlačionica i klupskih prostorija. Radove izvodi firma “Markan” iz Goražda.  

-Cilj nam je izgradnja i kompletiranje svih potrebnih objekata u sportsko rekreacionom centru kako bismo djevojčicama i dječacima koji su posvećeni nogometu stvorili maksimalne uslove za treniranje i takmičenja. Planiramo da, uz završetak radova na svlačionicama i prostorijama kluba, do kraja godine podignemo zaštitnu ogradu, a sljedeće godine nastaviće se radovi na izgradnji kompletne infrastrukture u centru - pojasnio je Hubjer.

Podsjetio je da je izgradnja Sportsko-rekreacionog centra u ovom dijelu Goražda počela u aprilu 2017. godine. Projekt čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 130.000 KM, sufinansiraju Vlada BPK, Grad Goražde, federalno ministarstvo kulture i sporta, ali i jedan broj privrednih subjekata.

-Do sada je uloženo oko 65.000 KM, osposobljen je teren s umjetnom travom i prostorije su u završnoj fazi. U narednom periodu planiramo uraditi montažne tribine za koje smo obezbijedili plastične sjedaljke, kafeteriju za članove kluba i natkrivanje terena sa konstrukcijom i ceradom, a u narednoj godini planiramo i izgradnju savremene igraonice za najmlađe jer to nedostaje ovom gradu - istakao je predsjednik SFK “Libero”.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana