Servisne informacije     | 23.10.2018. 14:23 |

U BiH sutra oblačno, poslijepodne kiša na planinama moguć snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sutra će jutro biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. 

U ostatku Bosne bit će pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša je moguća na sjeveroistoku Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima kiša se očekuje u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugoistočnim područjima Bosne. 

Na vrhovima planina je moguć slab snijeg. 

Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine u večernjim satima je moguća slaba kiša. 

Puhat će vjetar slab do umjeren, prijepodne zapadni i jugozapadni, a poslijepodne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Poslijepodne u sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuje se jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 16 stepeni. 

Temperature zraka u 14.00 sati: Ivan-sedlo 6, Sokolac 9, Sarajevo 10, Srebrenica 11, Bugojno, Tuzla 13, Jajce, Livno, Zenica 14, Bihać 15, Bijeljina, Brčko, Gradačac 16, Banja Luka, Doboj, Sanski Most 17, Mostar 19, Grude, Trebinje 20, Stolac 21 i Neum 22, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo