Bosna i Hercegovina     | 22.10.2018. 16:24 |

Drugi ciklus obuke 'EU fondovi i PCM' u Širokom Brijegu

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 22. listopada (FENA) - Nakon uspješno završenog prvog ciklusa obuke “EU fondovi i PCM (Project Cycle Management)” u svibnju ove godine i velikog broja zainteresiranih sudionika, u Širokom Brijegu u tijeku je drugi ciklus te obuke koji se provodi u konferencijskoj dvorani Ureda za europske integracije Zapadnohercegovačke županije.

Naime, Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije organizirao je četverodnevnu obuku u skladu s planiranim aktivnostima za ovu godinu u području upravljanja i koordinacije razvoja u toj županiji, a vođenje obuke prepušteno je iskusnim predavačima u navedenim područjima Nevzetu Sefi i Admiru Logi, djelatnicima Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH, priopćeno je iz tog ureda.

Najvažniji cilj obuke je upoznavanje sudionika sa dostupnim fondovima i programima Europske unije koji su na raspolaganju Bosni i Hercegovini, kao i jačanje kapaciteta institucija Zapadnohercegovačke županije za pisanje, pripremu i provedbu projekata.

Na početku obuke sudionicima se obratio ravnatelj Ureda za europske integracije ZHŽ-a Ivan Jurilj, izrazivši veliko zadovoljstvo odazivom od preko trideset zainteresiranih sudionika za sudjelovanje na obuci.

Istaknuo je da su ovakve vrste obuka potreba kako bi što više ljudi u ZHŽ-u počelo proučavati područje upravljanja projekata i pisati kvalitetne projekte koji će voditi do pozitivnih promjena na tom području.

Planirano je da sudionici danas i sutra savladaju teorijske vještine kako bi bolje razumijevali terminologiju koja se upotrebljava prilikom pisanja projekata, nakon čega sljedeći tjedan slijedi drugi dio obuke kada će sudionici raditi na razradi projektnih ideja koje su rezultat stvarnih potreba u ZHŽ-u te pripremati konkretne projektne prijedloge, navodi se u priopćenju.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

Pripadnici DKPT i OSBiH prošli obuku iz oblasti 'Neposrednog osiguranja VIP osoba'

Šest ljekara uspješno završilo osnovnu oficirsku obuku OS BiH (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'