Bosna i Hercegovina     | 22.10.2018. 14:54 |

Ambasador Zelenika uručio akreditivna pisma predsjedniku Mattarelliju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Darko Zelenika uručio je u palači Quirinale akreditivna pisma predsjedniku Italije Sergiju Mattarelliju.

Zelenika je prenio pozdrave članova Predsjedništva BiH te je zahvalio na pomoći i potpori koju Republika Italija pruža Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Mattarella je iskazao dobrodošlicu ambasadoru Zeleniki i uspjeh u radu ocijenivši bilateralne odnose Italije i BiH veoma dobrim i bez otvorenih pitanja.

Istaknuo je spremnost Italije za njihovim daljnjim jačanjem. Naglasio je da je Italija drugi trgovinski partner BiH u protekloj godini te iskazao zadovoljstvo razinom trgovinskih odnosa između dviju zemalja.

Tokom razgovora je istaknuo da će Italija nastaviti pružati potporu BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama. Posebice je izrazio interes za jačanjem regionalne saradnje, stabilnosti i daljnjim razvitkom u Jadransko-jonskoj regiji i zapadnom Balkanu.

Ocijenio da se EU danas suočava s izazovima za koje treba definirati odgovarajuće politike s rješenjima.

Ambasador Zelenika je zahvalio na dobrodošlici te iskazao spremnost Bosne i Hercegovine za daljnjim jačanjem i unapređenjem bilateralnih odnosa i suradnje između dviju prijateljskih država, u svim područjima, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Italijanski lijevi centar okuplja se za evropske izbore oko liste 'Sjedinjene Države Evrope'

'Braća Italije' premijerke Meloni i dalje vodeća stranka u Italiji

Oko 5,7 miliona ljudi u Italiji živi u apsolutnom siromaštvu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo