Servisne informacije     | 22.10.2018. 14:27 |

U Bosni sutra oblačno, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA - U Bosni sutra će prijepodne biti oblačno vrijeme. Rijetko u centralnim i istočnim područjima može pasti veoma malo kiše.

Od sredine dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti od Krajine i sjevernih područja Bosne prema centralnim i istočnim područjima.

U većem dijelu Hercegovine bit će sunčano. Oblačno će biti prijepodne u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne umjereno jaka bura, koja će od sredine dana do poslijepodnevnih sati oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna većinom između 10 i 15, jugu zemlje od 18 do 22 stepena.

U Sarajevu sutra će veći dio dana biti pretežno oblačno. Do smanjenja oblačnosti doći će u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Ivan-sedlo 5, Sokolac 7, Bugojno, Jajce, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 9, Banja Luka, Bihać, Sanski Most i Tuzla 10, Gradačac i Zvornik 11, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno i Prijedor 12, Mostar 18, Grude 19, Trebinje 20, Neum i Stolac 21, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom