Stranačke aktivnosti     | 22.10.2018. 13:26 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Partija demokratskog progresa najoštrije osuđuje diskriminaciju, prijetnje, pritiske i odmazde koje vrši vlast nad radnicima u javnoj upravi zbog slobodnog izražavanja ličnih uvjerenja.

Osim što na najgori mogući način iskazuje svoju diktatorsku prirodu, SNSD koji drži poluge vlasti najdirektnije krši Ustav Republike Srpske. Član 10 Ustava RS propisuje da su svi građani ravnopravni u slobodama, pravima, dužnostima, jednaki pred zakonom, bez obzira na politička i druga uvjerenja. Takođe, u svom jurišu na neistomišljenike, SNSD krši Zakon o državnim službenicima, te Zakon o radu koji propisuju da zbog političkih i drugih uvjerenja radnik ne može biti stavljen u neravnopravan položaj i trpiti diskriminaciju.

Umjesto da kao stranka koja vrši vlast brani Ustav, najviši pravni akt jedne države, SNSD revanšizmom i uskraćivanjem osnovnih sloboda jedino brani sebe demonstracijom sile koju iskrazuje na najgori mogući način.

Podsjećamo, SNSD je još u predizbornoj kampanji najavljivao odmazde protiv neistomišljenika, što nije bilo adekvatno sankcionisano, te su sada u prilici da po prvi put za vrijeme svoje vladavine i ispune neko obećanje. Nažalost, umjesto blagostanja koje obećavaju već dvanaest godina, režim je u stanju da ostvari samo čuvenu Njegoševu misao: „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“.

Partija demokratskog progresa će učiniti sve da zaštiti prava građana Republike Srpske i na sve načine se boriti za principe jednakih mogućnosti i slobode.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu