Servisne informacije     | 21.10.2018. 08:42 |

Saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Na putevima u BiH ovoga jutra saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost, savjetuje se pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1
Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
Podlugovi-Visoko, vozila saobraćaju dvosmjerno, jednom saobraćajnom trakom (smjer Zenica-Sarajevo).
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Teslić-Karuše, zbog radova na izgradnji kolektora, od 07 do 17 sati na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
Mrkonjić Grad-Ključ (ulaz u Ključ), zbog radova na rekonstrukciji mosta saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.
Donji Vakuf-Travnik (Komar), zbog radova na sanaciji mosta, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-6
Domanovići-Stolac (na ulazu u Stolac), zbog radova na čišćenju bazena za odvodnju oborinskih i drenažnih voda, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.
M-6.1
Kolo-Posušje, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u mjestu Bobara vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
M-15
Priluka-Glamoč, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Priluka saobraća se naizmjenično, jednom trakom (radnim danima od 07 do 17 sati, subotom od 07 do 15 sati)
M-16
Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.
M-16.4
Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno), zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje. Putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.
M-17
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
Vrapčići-Mostar, zbog izvođenja radova javne rasvjete, tokom dana saobraća se sporije uz povremeno naizmjenično propuštanje vozila jednom trakom.
Konjic-Tarčin (prije tunela Bradina) zbog sanacionih radova povremeno je zauzeta traka za spora vozila, a saobraća se preticajnom trakom.
M-18
Semizovac-Olovo, zbog radova na mostu preko rijeke Ljubine kod Srednjeg vozila saobraćaju novoizgrađenom obilaznicom u blizini.
Olovo-Kladanj (Karaula), zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Sarajevo–Foča, zbog većeg odrona na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.
M-19.2
Vitalj- Vlasenica, zbog sanacionih radova, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-418 Prozor-Tomislavgrad, zbog sanacionih radova na dionici Podbor-Aćimići potpuno je obustavljen saobraćaj. U vrijeme obustave alternativni pravac za putnička vozila je kroz naselje Sopot, a za teretna vozila M-16.2 Bugojno ili R-419 preko Blidinja.
R-442a Veliko polje na Igmanu- do spoja sa lokalnim putem za Lokve, zbog radova na izgradnji polietilenskog gasovoda od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
R-445 Lješevo-Visoko, zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta, vozila saobraćaju usporeno u vremenskom periodu od 07 do 19 sati.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 07 do 16 sati obustavljen je saobraćaj, dok u vremenu od 16 do 07 sati na snazi ostaje zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-459 Šibošnica-Čelić (dionica Lukavica-Piperi), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.
R-469 Banovići-Živinice (dionica Oskova-Živinice), zbog sanacionih radova, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
R-473 Nemila-Bistričak, zbog izvođenja sanacionih radova, u vremenu od 07 do 17 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.
R-474 Jelah-Piljužići, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, na snazi je obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.
R-475a Karan-Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.

KANTON SARAJEVO
- Zbog bezbjednog održavanja fudbalske utakmice danas od 15 do 20:45 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona (od ulice Patriotske lige do ulice Alipašina).
- Zbog snimanja filma moguće su kraće obustave saobraćaja (3-5 minuta) u ulicama: Mula Mustafe Bašeskije, Sagrdžije, Baščaršija (08-22 sata), kao i u ulici Trampina (17-06 sati).
- Zbog izvođenja neophodnih radova od 07:30 do 16:30 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Trebevićka (od spoja sa putem R-442 do spoja sa primarnom saobraćajnicom ulice Trebevićka). Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac R-446a-Put Mladih Muslimana-Derviša Numića-Trebevićka-Hambina carina i obratno.
- Zbog izvođenja radova od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Derviša Numića, od raskrsnice sa ulicom Zagrebačka do raskrsnice sa ulicom Put Mladih Muslimana, dok je od 17 do 08 sati zabrana saobraćaja u jednoj traci (za kretanje iz pravca ulice Put Mladih Muslimana prema ulici Zagrebačka) i to od broja 11 Derviša Numića do spoja sa ulicom Put Mladih Muslimana. Za vrijeme obustave alternativni pravci su: Zagrebačka-Grbavička-Zvornička-kružni tok Hrasno-Put Mladih Muslimana i Zagrebačka-Ljubljanska-Put Mladih Muslimana.
- Zbog radova na sanaciji saobraćajnice obustavlja se saobraćaj od 08 do 16 sati u ulici Močila, od spoja sa ulicom Jarčedoli, u dužini od 250 metara. Za vrijeme obustave alternativni pravac je: Iza Gaja-Paje Malta-Mahmutovac-Kamenica i obratno.
- Zbog izvođenja radova u ulici Olovska (od raskrsnice sa ulicom Triglavska u dužini 510 metara) od 07:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Triglavska-Olovska i Novopazarska-Olovska.
- Zbog izvođenja radova u ulici Stari drum (od spoja sa ulicama Generala Izeta Nanića i Dr.Halid bega Hrasnice u pravcu naselja Kovači) od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Vozila pravnih i fizičkih lica sa sjedištem/prebivalištem u ulici Stari drum će se propuštati, a za vrijeme obustave alternativni pravci su Stari drum- Igmanskih bataljona.
-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avde Palića (od spoja sa ulicom Porodice Dizdarević do broja 132).
-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Numan Paše Ćuprilića (od spoja sa ulicom Ibre Ćeske do spoja sa ulicom Viteška).
- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Bačići, Bulevar Meše Selimovića, Alipašina, Grličića Brdo, Ramića Banja, Alije Nametka, Skenderija, Kromolj, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita i Asima Ferhatovića.

MOSTAR
Zbog radova na kanalizacijskim kolektorima, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicama Karađozbegova i Osmana Đikića do raskrsnice sa ulicom Huse Maslića, kao i od Narodnog pozorišta Mostar do raskrsnice sa ulicom Mala Tepa.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Na većini puteva saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo