Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 20.10.2018. 16:55 |

Mladost odnijela bodove s Tušnja

FENA

TUZLA, 20. oktobra (FENA) – U okviru 14. kola Premijer lige BiH, nogometaši Tuzla Cityja, na stadionu Tušanj u Tuzli, poraženi su od ekipe Mladosti iz Doboj Kaknja rezultatom 0:1 (0:1).

Gosti su se na taj način revanširali ekipi iz Simin Hana za poraz u prvom dijelu prvenstva, a ujedno su značajno popravili svoj bodovni saldo.

Igrači trenera Adnana Zildžovića otvorili su utakmicu pogotkom već u 6. minuti. U 16-ercu domaćeg tima Dejan Širanović oborio je Godeona Guzinu i sudac Admir Šehović dosudio je najstrožju kaznu. Siguran s „bijele tačke“ bio je Bahrudin Atajić.

Domaći sastav u prvom poluvremenu nije stvorio nijednu ozbiljniju priliku za gol, dok su gosti propustili dvije sjajne šanse da povećaju vodstvo.

U 37. minuti Atajić je na lijevoj strani prevario istrčalog golmana Nevresa Fejzića, a zatim je poslao loptu u sredinu do usamljenog Abida Mujagića. Napadač gostiju s 10 metara promašio je prazan gol.

U 42. minuti Mujagić je mogao ispraviti svoju pogrešku, kada je solo akcijom došao u dobru poziciju za šut, ali je i ovoga puta loptu poslao pored same vratnice.

U nastavku utakmice igrači trenera Slobodana Starčevića pojačali su napade, stvorili su nekoliko prilika, a izglednu u 71. minuti nije iskoristio Gojko Ubiparip.

Desetak minuta prije kraja utakmice Dalibor Pandža propustio je, nakon kontre, priliku da osigura pobjedu svog tima, šutirajući uz samu vratnicu.

Odbrana Mladosti do kraja nije popustila i igrači ovog tima potpuno zasluženo osvojili su tri "zlata"  vrijedna boda.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta