Bosna i Hercegovina     | 20.10.2018. 12:38 |

SDP BiH - Prije formiranja vlasti otkloniti nepravilnosti i nezakonitosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine pozvala je domaće i međunarodne institucije da pokažu opredijeljenost u zaštiti demokratskog poretka pridruživanjem legitimnim zahtjevima za utvrđivanjem stvarnih izbornih rezultata koji odražavaju volju birača, a ne stranačkih brojača u biračkim odborima i izbornim komisijama.

SDP BiH od predstavnika međunarodne zajednice očekuje da "pruže nedvosmislenu podršku pozivu brojnih političkih subjekata i nevladinih organizacija za adresiranje i rasvjetljavanje devijacija i manipulacija izbornim procesom u BiH".

- S obzirom da je izborni proces u potpunosti kompromitiran aferama, incidentima i zloupotrebama, SDP još jednom insistira da prije konstituiranja vlasti budu raščišćene i otklonjene sve nepravilnosti i nezakonitosti koje su evidentne - stav je te stranke.

Mišljenja su da će se tek nakon utvrđivanju tačnih i istinitih izbornih rezultata svi moći posvetiti pitanju uspostave demokratski legitimirane vlasti, a u ovim procesima očekuju i podršku i doprinos predstavnika Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta