Regija     | 19.10.2018. 19:41 |

Kabinet Ane Brnabić: Problemi s Guglom tehničke prirode

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 19. listopada (FENA) - U povodu informacija da je kompanija Google stavila Srbiju na "crnu listu", Kabinet predsjednice Vlade Srbije priopćio je u petak da su iz te tvrtke dobijena "čvrsta uvjeravanja" da je riječ o "tehničkom, a ne političkom, financijskom ili pravnom problemu".

U priopćenju, objavljenom na službenim stranicama Vlade Republike Srbije, se navodi da je premijerka reagirala  čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Google u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Predsjednica Vlade i njezin tim zadužen za digitalizaciju, cijelog dana su u neposrednom kontaktu s predstavnicima kompanije Google od kojih su dobili čvrsta uveravanja da je rijeeč o tehničkom, a ne političkom, financijskom ili pravnom problemu", stoji u priopćenjju.

Iz kabineta predsjednice Vlade su naveli da očekuju "najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji" i izrazili uverenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Google.

"Zbog istinitosti informiranja cjelokupne javnosti, Kabinet predsjednice Vlade apelira da se ovako važne informacije najpre provjere, a objavljivanjem neprovjerenih informacija narušava se imidž Srbije, povjerenje naših građana i otežava situacija poslovnoj zajednici", navodi se na službenim stranicama Vlade Republike Srbije.

Portal Vice prenio je ranije da je kompanija Google stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula suradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, zbog čega su korisnici Google usluga u Srbiji ostali bez alatki koje su koristili za poslovanje.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'