Bosna i Hercegovina     | 19.10.2018. 17:13 |

Obilježeno tri godine rada Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Uprava Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica upriličila je danas druženje i prezentaciju rezultata i pravaca djelovanja za zaposlenike i goste tog instituta, koji obilježava treću godišnjicu uspješnog djelovanja.

Direktor Instituta Senad Huseinagić osvrnuo se na proces udruživanja, jedinstvenog djelovanja, te iznio podatke o rastu i razvoju INZ-a, pozitivnom poslovanju i rastu vlastitih prihoda iz djelatnosti INZ-a, kao i unapređenju poslovanja u ZDK.

- Svi poslovni parametri od vlastitih prihoda, preko broja laboratorijskih nalaza, uzoraka, ispitivanja, angažmana u svim oblastima su u porastu, dok su troškovi poslovanja reducirani ili zadržani na ranijem nivou. To nam daje mogućnost da se širimo, uvodimo novosti u poslovanje i postajemo sve prepoznatljiviji brend - rekao je direktor Huseinagić.

Premijer ZDK Miralem Galijašević izrazio je zadovoljstvo što je prihvatio ideju formiranja jedinstvenog Instituta, a još više rezultatima postignutim u protekle tri godine.

- Podatak da su tri četvrtine zaposlenih visokoškolovani i činjenica da je tim mlad i ambiciozan dodatni je podstrek, meni i Vladi, da nastavi podržavati tu jedinstvenu priču u BiH - rekao je.

Premijer Galijašević je istakao i značajnu ulogu Upravnog odbora INZ-a, koji je bio podrška u radu i razvoju INZ-a u protekle tri godine.

Radna prezentacija iskorištena je i za ispraćaj dvoje zaposlenika u mirovinu.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica obilježava 21. oktobra tri godine otkako je fuzioniran rad dotadašnjih Zavoda za javno zdravstvo i Veterinarskog zavoda ZDK u jedinstvenu instituciju.

- Krajem oktobra, odlukama Upravnog odbora, uz saglasnosti Vlade i Skupštine ZDK, u okviru Instituta počinje djelovati i Zavod za zaštitu bilja, čime se uokviruje priča o "Jednom zdravlju" (One health), pravcu jedinstvenog pristupa zdravlju ljudi, životinja i bilja, jer su ta tri segmenta vezana i međusobno se nadopunjuju – navodi se.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počeo 'pik' sezonske gripe u ZDK-u, ukupna epidemiološka situacija zasad zadovoljavajuća

U Zenici Svjetski dan dijabetesa obilježava se mjerenjem šećera u krvi i krvnog pritiska

U protekloj godini u ZDK evidentirana 692 moždana udara te 32.300 osoba s povišenim pritiskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom